Bu Blogda Ara

10 Aralık 2010 Cuma

İlim İrfan 1 - DNA

Çeşitli amino asitlerin (Adenin, Timin, Guanin, Sitozin) belli bir sıraya göre dizilmesi ile oluşan karşılıklı iki zincirin bir araya gelmesiyle oluşan, bu dizilerin yapısına göre insan ya da hayvan özelliklerinin varyasonlar gösterdiği genetik malzeme. Evrimin yapı taşı aslında. Buna bir haller olduğunda mutasyon dediğimiz bir dalgamotor meydana geliyor.

çift helezonlu yapı aslında bir nevi emniyet önlemi gibi bir şeydir. eğer yapıda bir bozulma varsa kanser olursunuz, olabilirsiniz. (çok iddialı değilim bu konuda.)

olay şudur;

İlim İrfan

İlim İrfan Başlıklı postlarımda sizi abidik gubidik ve hiçbir işinize yaramaması muhtemel konularda bilgilendireceğim. Yapıcam bunu ben.

9 Aralık 2010 Perşembe

Şirket İnsanları1 - Kartvizit Bebeği İnsanı

Bu şahıs, patronun, genel müdürün ya da herhangi bir büyükbaşın akrabası, tanıdığı, ahpabı, aile dostunun çocuğu falandır. Tepeden inme olur ve kendisi için uydurulmuş bir işe yerleştirililr. Yıllarca emek verdiğiniz şirketinize sizden daha düşük bir mevkiide, hatta mevkiisiz olarak yerleştirilir.

Kimsenin kendi departmanında istemediği, şakalaşmadığı, konuşmadığı, sinirlenemediği, şikayet edemediği, bağrına basamadığı cami avlusuna bırakılmış bir bebek gibidir.

Bence bu insanlar için bir kamu iktisadi teşekkülü kurulmalı. Çocuk esirgeme kurumu gibi, darül şafaka gibi, darül aceze gibi falan. Bunların hepsini bu hiç bir zkime derman olmayacak teşekküle yerleştirip, kendilerinden beklendiği gibi hiçbir şey yapmamaları sağlanmalı. Hiç değilse paralarını haketmiş olurlar ve kimseyi de rahatsız etmezler.

İbneler!!!

7 Aralık 2010 Salı

Modellemeler1: Arabadan Otobüstekilere Bakan Ergen Oğlan

Sen şimdi sıklım tıkış otobüste ayakta ancak durulabilecek genişlikte bir cam kenarını bulabilecek kadar şanslısındır. Koltuklara oturanların acıyan, bir o kadar da kaçamak bakışları sinirini bozduğu için gözünü yoldakilere çevirnişsindir. Derken yanda beliren bir arabada, babasının yanında oturan bir oğlan vardır.Hep vardır o velet. Pür dikkat otobüse bakar, ölümüne bakar, henüz seni görmemiştir, umarsızca bakar. işte seni gördüğü an enteresan bir iletişim başlar.

İşte hizmette sınır tanımayıp, o iletişimi deşifre ediyorum.

6 Aralık 2010 Pazartesi

Mesela1 - Özlesem

Mesela Özlesem,

Fil kadar. Dağ Kadar. Deniz Kadar.
İtalya kadar özlesem. Dünya kadar, ay, güneş, bi'sürü yıldız bi' de uzay kadar... Mesela ben özlesem öyle özlerdim. Kocaman.

Başlangıç

Böyle başlık atınca anlatacak çok şey oluyor aslında da detayları atlayalım; Yaşıyorum.

Anlatacak çok şey var.